TRANSELIT a fost scoasă de sub procedura de remediere financiară

Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare din Moldova (CNPF) a aprobat hotararea prin care se inceteaza procedura de remediere financiara deschisa companiei de asigurari TRANSELIT. Autoritatea de supraveghere a luat aceasta hotarare ca urmare a indeplinirii de catre TRANSELIT a cerintelor referitoare la rata de solvabilitate, in concordanta cu normele legale in vigoare, asiguratorul raportand la data de 28 februarie 2014 o rata de 112,15%, contrasemnata de un actuar certificat, potrivit informatiilor publicate pe site-ul oficial al CNPF.

Reamintim ca, la sfarsitul lunii decembrie din 2013, CNPF a aprobat deschiderea procedurii de remediere financiara pentru TRANSELIT, aceasta decizie fiind luata ca urmare a efectuarii unui control privind respectarea de catre asigurator a legislatiei care reglementeaza formarea rezervelor de asigurare si mentinerea nivelului marjelor de solvabilitate si coeficientului de lichiditate.

In primele 9 luni ale anului 2013, asiguratorul a inregistrat o rata de solvabilitate de 58,1%, sub nivelul stabilit de legislatia in vigoare. In aceeasi perioada, asiguratorul nu a dispus de active admise in fondurile asiguratilor, tinand cont de cerintele de diversificare, in valoare de 7,77 milioane lei (circa 440.000 euro), ceea ce contravine regulamentului privind marjele de solvabilitate si coeficientul de lichiditate ale asiguratorilor.

In anul 2013 compania de asigurari TRANSELIT a inregistrat un volum total de subscrieri de 30 milioane lei moldovenesti (1,6 milioane euro).

Sursa: http://www.xprimm.md/