LLOYD’s: Echipele din Campionatul Mondial de Fotbal sunt asigurate pentru 10,5 miliarde dolari

LLOYD’s a lansat o cercetare impreuna cu Centrul pentru Cercetare in Economie si Afaceri (CEBR) care clasifica fiecare echipa din Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia pe baza valorii asigurate a jucatorilor din fiecare tara. Valoarea colectiva totala este estimata la 6,2 miliarde de lire sterline (7,7 miliarde euro/ 10,5 miliarde dolari).

De asemenea, LLOYD a estimat ca, in functie de suma asigurata, Germania are cea mai scumpa echipa dintre concurentele de la FIFA World Cup 2014, de 641,2 milioane de lire sterline, informeaza Insurance Journal.

CEBR a folosit datele privind salariile si veniturile jucatorilor, alaturi de o serie de indicatori suplimentari, pentru a construi un model economic care estimeaza veniturile jucatorilor pana la pensionare. Aceste proiectii au reprezentat baza pentru evaluarea valorilor asigurate in functie de varsta jucatorilor, pozitia si nationalitatea lor.

Cercetarea a fost sustinuta de SPORTING Intelligence, care a furnizat date privind salariile unor fotbalisti anonimi pentru fiecare dintre cele 32 de echipe participante la FIFA World Cup 2014.

Studiul arata ca Germania (641,2 milioane de lire sterline), Spania (590,1 milioane de lire sterline), Anglia (550,1 milioane de lire sterline) si Brazilia (448,3 milioane de lire sterline) au cele mai scumpe echipe in functie de valoare asigurata si ca valoarea medie asigurata pentru un jucator din Anglia este mai mare decat cea pentru intreaga echipa din Costa Rica.

LLOYD’s se asteapta ca finala sa fie jucata de Germania si Spania.

tabel_asigurari_campionat_mondial

 

cu ref. la: http://xprimm.md/